JUST MEET LEIDEN

Samen, ontmoeten, ambitieus, goed, ontspannen, kwaliteit, duurzaam, gezellig, lekker, stoer en eerlijk.
Zomaar een paar woorden die weergeven waar ‘Just Meet’ voor staat.

Een restaurant met een goed aanbod van, hoofdzakelijk vlees en mooie wijnen, passend bij hun kennis en interesse. George de gepassioneerde kok met oog voor kwalitatief goede en eerlijke producten en Luis de allesziende gastheer met een uitgebreide kennis van wijnen en andere goddelijke dranken. Ervaring in het horecavak hebben de heren opgedaan bij Restaurant Savelberg, Brasserie NL, Fouquet Den Haag, Woods, De Zwethheul, Allemansgeest en andere gerenommeerde restaurants in onze regio.

JUST MEET. Een restaurant met een naam die speels verwijst naar ontmoeten en vlees. Een restaurant waar gasten zich kunnen ontspannen onder het genot van een mooi glas wijn en waar zij genieten een goed en eerlijk stuk vlees. Natuurlijk staat er daarnaast voor iedere smaak iets lekkers op de kaart. Alles voor een vriendelijke, eerlijke prijs en voor iedereen toegankelijk.

Wilt u ons ontmoeten? Neem dan contact met ons op of kom snel eens bij ons binnen en laat u verrassen!

GRAZEN, GRAAN EN MAÏS

Het vlees waar wij mee werken komt onder andere van de bekende Black Angus runderen. Deze prachtige dieren grazen ruim twee jaar op uitgestrekte vlaktes. Daarna krijgen ze een nauwkeurig samengestelde voeding met als hoofdbestanddeel graan, aangevuld met natuurlijke bestanddelen zoals gras en mais. Het speciale voedingspatroon zorgt voor een ‘vermarmering’ van het vlees, wat bijdraagt aan de superieure en rijke smaak. Naast Black Angus werken we ook nog met andere soorten vlees.

SMAAK DOOR RIJPING

In Nederland eten we rundvlees vaak te vers. Voor de echte smaakbeleving moet vlees – net zoals dat vroeger gebruikelijk was – enkele weken rijpen, bij voorkeur aan het been. Dit rijpen gebeurde vroeger bij de boer in de schuur, maar tegenwoordig kunnen we dat doen in een speciale rijpingskast. Dit wordt dry-ageing genoemd. Het vlees rijpt hier minstens 21 dagen op een constante temperatuur en vochtigheid, waardoor het vlees smaakvoller en malser wordt.

restaurant just meet leiden steaks wine

WAT ZETTEN WE OP TAFEL?

Wij werken alleen met dagverse producten van markt en seizoen. Onze leveranciers werken duurzaam met oog voor dierenwelzijn en ons milieu. We geven vanzelfsprekend de voorkeur aan biologische producten. We kiezen voor producten van eigen bodem, zoals onze overheerlijke kazen, maar ook uit andere delen van de wereld, zoals het Black Angus rund uit Noord Amerika.

Voor de lunch bieden wij u een variatie aan goed belegde broodjes, soepen en salades. Onze specialiteit is natuurlijk de bereiding van de overheerlijke malse steak. Maar, we zijn de visliefhebber zeker niet vergeten op de menukaart. De gast die liever kiest voor een vegetarisch menu zullen we verrassen met onze creativiteit.

EN WAT DRINKEN WE ERBIJ?

De ene wijn is de andere niet, de ene smaak is de andere niet. Wij hebben voor iedere smaak de goede wijn. Uit alle windstreken, jonge en oude wijngebieden, wij hebben ze ‘in huis’. Begin maar eens met onze huiswijn, na de eerste slok voel je daarmee al ‘thuis’. Bekijk ons ruime assortiment aan wijn op de kaart.

En dan onze specialiteit, de uitgebreide gin-kaart. Een verzameling van Gins in allerlei blends waarmee we de heerlijkste aperitieven serveren. Natuurlijk mag in een ‘studenten-stad’ het bier niet ontbreken. Wij serveren u een biertje van zeer goede afkomst, niet te chique maar zeker niet te gewoon.

restaurant just meet leiden breestraat 18 steaks

BREESTRAAT 18

JUST MEET is gehuisvest in een monumentaal pand in het levendige centrum van Leiden. De prachtige entree, waar je via de statige hal zicht krijgt op ‘het mooiste trappenhuis van Leiden’, geeft toegang tot twee eigentijds ingerichte ruimtes. Onze zaak kenmerkt zich door een stoere, robuuste en sfeervolle uitstraling. Natuurlijke, duurzame materialen hebben onze voorkeur. Dit ziet u terug in ons interieur; veel hout; maar ook in de accessoires, het ‘eetgereedschap’ en aan onze bedrijfskleding; jeans met leren schorten: stoer, stevig en duurzaam.

Wij zijn 6 dagen per week open vanaf 17.30 uur, maandag gesloten. De keuken is open tot 22.00 uur. Heeft u iets te vieren? Ook daarvoor bent u bij ons aan het goede adres. Wij verzorgen uw partij, diner met familie of andere gelegenheid. Neem contact op met ons en vraag naar de mogelijkheden.